© Copyright Barber School

Onderwijsmethode

Barber School is 10 jaar geleden opgericht met als missie te specialiseren in het herenvak, zowel inhoudelijk als organisatorisch. We wilden het allerbeste onderwijs bieden en een voorbeeld worden voor andere scholen en opleiders. Om dat doel te bereiken hebben we een unieke onderwijsmethode ontwikkeld die nu nog steeds het fundament vormt onder het succes van onze studenten.

 

OP MAAT
Onderwijs op maat, het bestaat. Als je bij ons binnenkomt, kijken we niet teveel achterom. Soms is er al best wat historie opgebouwd, maar soms ook niet. Welke vertrekpunt een student ook heeft, we denken altijd in kansen en mogelijkheden. We stellen een persoonlijk plan op en zorgen voor goede begeleiding. En dan nog: vaak ervaren we tijdens het schooljaar pas echt wat de (aanvullende) wensen en behoeften zijn. Op wendbare wijze spelen we hierop in. Indien mogelijk gaan we de verdieping in tijdens een module, maar als het voor een leerling of student te snel gaat, passen we het tempo of niveau aan.

 

DRIE PIJLERS
Vanuit het uitgangspunt van kleinschaligheid hebben wij onze onderwijsmethode gebouwd op drie pijlers:

 

Kleine klassen
We zijn ingericht om onderwijs te bieden dat naar de leerling of student toe is georganiseerd. Zo werken we bijvoorbeeld in kleine klassen met maximaal 10 studenten, waardoor veel tijd en ruimte is voor een zo persoonlijk mogelijke kennisoverdracht.

 

Persoonlijke begeleiding
Alles wat we doen, doen we met aandacht voor de student. We bieden een ontspannen, betrouwbare en veilige schoolomgeving, waar iedereen elkaar kent en waar veel persoonlijke begeleiding wordt geboden bij het maken van keuzes. Door de aandacht die wij onze leerlingen en studenten kunnen geven weten we ze optimaal te inspireren en motiveren.

 

Maximaal resultaat
We creëren de optimale omstandigheden om een diploma te behalen op het niveau dat de leerling echt kan of om door te stromen naar een niveau dat de leerling echt wil. Bij Barber School wordt daardoor vaak het diploma behaald of het resultaat bereikt dat vooraf onmogelijk werd geacht.

 

Door consequent vast te houden aan deze drie pijlers wordt Barber School door studenten, ouders en andere spelers in de kappersbranche gezien als een van de meest toonaangevende onderwijsinstituut van Nederland met een slagingspercentage van 96%.